Groepstraining Hartcoherentie – kort   
Een introductietraining van 2 uur voor groepen tot 16 deelnemers.

Onderzoek wijst uit dat 80-90% van alle ziekten  een relatie heeft met stress. Stress is dan ook een van de hoofdoorzaken van ziekteverzuim in het bedrijfsleven. Hartcoherentie geldt als een van de krachtigste stressreductiemethoden, omdat dit stress aanpakt waar het begint, nl in het Hart.

 

Bij stress stuurt het hart chaotische onsamenhangende Hart Ritme Variatie (HRV) signalen naar het brein. Een teken voor het brein om stresshormonen (o.a. Adrenaline en Cortisol) aan te maken  en allerlei lichamelijke reacties (verhoogde bloeddruk, aanspannen spieren) om je klaar te maken voor vechten, vluchten of verstarren. Bovendien zal het brein in de stressreactie delen van het brein uitschakelen die niet nodig zijn. Dit heet corticale inhibitie, dit leidt tot bijvoorbeeld  verminderde cognitieve prestaties. Chronische stress is uiteindelijk  schadelijk voor alle belangrijke lichaamsfuncties als het hormoonstelsel, immuunsysteem, spijsvertering, bloedruk en kan zelfs leiden tot een Burn-out. De HRV geldt als een van de belangrijkste gezondheidsindicatoren. Een grote samenhangende variatie in het hart ritme  en een mooie golvende grafiek is een teken van veerkracht en gezondheid. Een lage variatie en een chaotische grafiek kan duiden op een periode met een hoog stressniveau.

 

Door het beoefenen van Hartcoherentie leer je om de HRV signalen samenhangend en coherent naar het brein te sturen met als gevolg positieve mentale, emotionele en lichamelijke effecten. Het brein maakt in hartcoherentie optimaal gebruik van alle delen van het brein. Dit heet corticale hibitie. De hersenfrequentie worden ook coherent en dit zorgt voor o.a. verbeterde cognitieve prestaties en meer helderheid. Door het regelmatig beoefenen van Hartcoherentie zal stress gereduceerd worden en ziekteverzuim teruggedrongen en verbeterd de werkprestatie.

 

In deze introductietraining leren de deelnemers hoe ze hun HRV signalen coherent kunnen maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Heartmath software en een sensor die de Hartslag en de HRV meet.  Onderwerpen zijn o.a. : Feiten over Stress, Stressreactie, Autonome zenuwstelstel, Hart-Brein verbinding, Inzicht in de werking van het 1e, 2e en 3e brein, Hormoonbalans, De Kracht van emoties, Emotielandschap, Nulmeting HRV (Hart Ritme Variatie) van de deelnemers, Hartcoherentie, beoefenen van de Quick Coherence techniek op laptops.

Investering: op aanvraag


  

Groepstraining Hartcoherentie – uitgebreid
Groepstraining van 1 volle dag en 2 halve terugkomdagen voor groepen tot 16 deelnemers.

Wilt u meetbaar en wetenschappelijk onderbouwt forse verbeteringen realiseren in uw vitaliteit en prestatieniveau van u en uw collega's?  Als professional in een organisatie krijg je per dag vele inkomende actietriggers te verwerken via persoonlijke boodschappen, e-mail, sms, briefpost, telefoon, fax, etc. Maar dat is nog niet alles, afhankelijk van je functie: klanten begeleiden, stukken schrijven, planningen maken, begrotingen, vakliteratuur bijhouden, acquisitie, vergadermarathons, beleidsnotities en targets halen. Dat vraagt om topvitaliteit!

 

Alle Heartmath technieken worden behandeld. Onderwerpen o.a. : Prestatiecurve, Feiten over Stress, Stressreactie, Autonome zenuwstelstel, Hart-Brein verbinding, Inzicht in de werking van het 1e, 2e en 3e brein, Hormoonbalans, De Kracht van emoties, Emotielandschap en Hartcoherentie, optimaliseren van de hersenfrequenties middels Zengar Neurofeedback en Brain Evolution geluisfrequentiemeditatie.

Investering: op aanvraag

 

 

Heartmath Stress Relieve Program (SRP):
4 individuele coaching gesprekken van 1,5 uur.

Onderwerpen:

1. Het emotie landschap, De Neutral techniek, de negatieve gevolgen van stress verminderen,  Hartcoherentie

2. De Quick Coherence techniek, De kracht van positief voelen op de HRV (Hart Ritme Variabiliteit),

3. Aanhoudende Coherentie: De Heart Lock –in Techniek,

4. Coherent denken: De Freeze Frame techniek, Terugblik en Persoonlijk actieplan.

Investering: op aanvraag

 

 

Voor een aanvraag of meer informatie: jzavrel@superbrein.nl
 


 

 

 

 

 

 

 

 

Home
Nieuwsbrief
Trainingsaanbod
Inner Balance
Emwave2
Emwave Pro
Heartmath
Neurofeedback
Vitaliteit Tips
Quantumbewustzijn
Quantum Leap
Onderzoeksresultaten
Quantum Events
In de Media
Wie zijn wij?
Contact
Routebeschrijving

Quantum Leap | info@superbrein.nl