Quantum Leap


Een quantum leap is een term die uit de quantumfysica komt en verwijst naar de aard van de veranderingen die optreden in elementaire deeltjes.


Peat 1990;15:   " Op het ene moment bevindt het elementaire deeltje zich binnen de kern. Op het volgende moment is het ontsnapt. In plaats van een continue verandering vindt er een onderbroken sprong plaats. Er bestaat geen tussentoestand , geen tijd waarin het deeltje zich bevindt in de toestand van zich verplaatsen! Kwantumtheoritici noemen deze onderbroken overgang de kwantumsprong."


Peat 1990;19:  " Een moment voor de sprong neemt het deeltje een bepaald gebied van de ruimte in beslag. Het volgende moment is het ergens anders en volgens de kwantumtheorie bestaat er geen fysiek proces dat deze twee fysieke zijnstoestanden met elkaar verbindt en geen tijdsduur die ze van elkaar scheidt. Het is alsof het elementaire deeltje plotseling uit het bestaan verdwijnt, door een limbus heen gaat, waarin geen tijd bestaat, om vervolgens ergens anders weer te verschijnen. Op het ene moment is het deeltje in de kern en het volgende moment reist het met grote snelheid rond. Daartussen gebeurt niets. Dit is het mysterie van de quantum leap.


Vertaald naar de Peak Performancetraining vertaal ik een quantum leap naar een plotseling inzicht in de werkelijke en tijdloze aard van je zijnstoestand, ofwel Eenheidsbewustzijn. Op het ene moment identificeer je je met een deeltje (bijv de ik-gedachte) en het volgende allesomvattende moment realiseer (of desidentificeer) je je met het tijdloze Quantum- of Eenheidsbewustzijn. 

Het doel van ieder mens is deze realisatie van conti-Nu, tijdloos, onsterfelijk eenheidsbewustzijn.

Home
Nieuwsbrief
Trainingsaanbod
Inner Balance
Emwave2
Emwave Pro
Heartmath
Neurofeedback
Vitaliteit Tips
Quantumbewustzijn
Quantum Leap
Onderzoeksresultaten
Quantum Events
In de Media
Wie zijn wij?
Contact
Routebeschrijving

Quantum Leap | info@superbrein.nl